Sportsbetting

I princip alla sporter som spelas i världen kan man betta på så det kan kanske verka som en djungel. Dock håller de flesta sig till de mer traditionella lagsporterna som fotboll och hockey.

Hitta rätt

Det här kanske låter som världens mest självklara grej, men det kan vara en bra idé att börja spela på sporter som du har viss koll på. Dels blir det lättare för dig att inhämta nödvändig information och dels ökar förhoppningsvis dina vinstchanser. Om vi tar till exempel fotboll, då bör du ha lite koll på det lag du vill spela på. Finns det några skador, är det borta- eller hemmamatch och så vidare.

Ja, lite grundläggande förnuft helt enkelt. Det finns många olika faktorer som i slutändan kan påverka matchens utfall och du kan så klart inte ha koll på allt. Men du kommer nog att förebrå dig själv mindre om du gör lite basic research. Sen är det så klart inte bara lagets form som avgör, utan även motståndare samt vilken liga matchen spelas i är viktigt. Det här behöver inte utgöra några stora trösklar för dig i ditt spelande, men kanske är det inte fullt lika enkelt som att börja spela på slotmaskiner då du i princip enbart behöver behärska att trycka på en knapp. Men det är ju också det som gör att sportsbetting är roligt. Du får liksom känna dig lite extra smart.

Fotboll

Att titta på matcher som du själv bettat på gör allt så mycket mer spännande, plötsligt blir varje minut viktig! Många bettar på fotboll eftersom det är en tacksam sport att betta på med många lag, matcher och ligor igång samtidigt. Här gäller det alltså att välja liga, match och lag – eller kanske till och med spelare – som du vill satsa på. Det du framför allt ska hålla koll på är oddsen och det står alltid tydligt utskrivet på sajten. Med andra lagsporter såsom hockey fungerar det på samma sätt som med fotboll. Här kan du ju spela både på den svenska hockeyn men så klart även på NHL.

Spelformer

När du ska lägga ett bet finns det flera olika spelformer. Nedan följer några av dem: 1X2: Det här är den vanligaste spelformen och den handlar om att du ska gissa hur matchen slutar, det vill säga vilket lag som vinner eller om det blir oavgjort. Över/Under: här handlar det om att spela på hur många mål det kommer bli i matchen. I fotboll är det vanligt med värdet 2.5 mål.

Det betyder att du har vunnit om du antingen har spelat över och matchen slutar med 3 eller fler mål eller om du har spelat under och matchen slutar med 2 mål eller färre. Resultat: Här ska du satsa på ett slutresultat så då måste du naila rätt ställning. Vinnare: Det här är en form som gäller över tid, exempelvis vilket lag som vinner Premier League. Du binder med andra ord upp dina pengar över en längre tid. Det finns betydligt fler spelformer, men dessa är bra att börja med. När du känner att du börjar bli varm i kläderna kan du gå vidare för att få variation i ditt spelande.